Власне паркомісце в підземному паркінгу: надійно та вигідно

15.04.2023

Наявність місця для зберігання автомобіля – це те, про що слід потурбуватися, коли купуєте житло в новобудові. І тип паркінгу часто теж відіграє важливу роль при виборі квартири в тому чи іншому ЖК.

Основні типи паркінгів, які найчастіше зустрічають у житлових комплексах, – це підземні паркінги, наземні паркінги, багатоповерхові наземні паркінги, механізовані паркінги.

У ЖК від компанії «НоваБудова» доступні наземні та підземні паркінги. Саме наземні паркомісця можна найчастіше зустріти в новобудовах. Вони являють собою територію з розміткою. У деяких випадках (але не завжди) у них може бути передбачено окрему загорожу або навіс. Доступність є головною перевагою таких паркомісць, а головним недоліком – вплив навколишнього середовища, що може негативно позначитися на терміні експлуатації авто.

Тому все більше людей розуміють, що оптимальним варіантом зберігання авто є власне паркомісце в підземному паркінгу. Хоча вартість квадратного метра в підземному паркінгу дорожча за «квадрат» у квартирі, але цьому є логічне пояснення. Собівартість будівництва таких об’єктів значно більша, ніж собівартість житлової площі, бо вимагає додаткових вимірювань, проєктів, узгоджень у відповідних державних органах, багатоетапних робіт. Дорожчими є і матеріали, технології для зведення підземного паркінгу та засоби захисту (наприклад, протипожежна система). Також на ціну впливає і високий попит на такий тип нерухомості.

То що ж отримує власник омріяного паркомісця в підземному паркінгу?

  • Захист авто від погодних негараздів, значно підвищує час експлуатації авто та знижує вірогідність поїздок на СТО. Це дозволяє значно зменшити потенційні витрати, пов’язані з доглядом за автомобілем.
  • Закрита територія, охорона, шлагбауми на вході та цілодобове відеоспостереження. Це переваги не лише всіх наших ЖК, а й наших підземних паркінгів. Завдяки цьому унеможливлюється викрадення вашого авто.
  • Власне паркомісце є чудовою інвестицією, яка гарантує прибуток у разі перепродажу цього об’єкта або здачі його в оренду.

Наявність підземного паркінгу також суттєво знижує кількість авто на території житлових комплексів. Завдяки цьому територія ЖК не перетвориться на суцільний паркінг, залишаючись гарним місцем для прогулянок і відпочинку.

Щоб дізнатися деталі щодо продажу паркомісць у житлових комплексах від компанії «НоваБудова», телефонуйте до наших відділу продажу:

+38 096 023 03 10 (Петропавлівська та Софіївська Борщагівка, Київська обл.)

+38 068 430 82 08 (Львів)