Здані новобудови: як розбудовується Львів на околицях

06.11.2019

Архітектуру сучасного міста створюють здані новобудови. Львів розростається найшвидше серед усіх населених пунктів Західної України, й житлові проекти на його околицях диктують умови розвитку інфраструктури. З’являються магазини, торговельні комплекси. Окремо слід поговорити про околиці.

Які райони знаходяться на околицях

Центральний район – Галицький, і його враховувати не потрібно: околиць міста цей район просто не торкається.

Сихівський має найбільш ізольовану інфраструктуру і вважається чимось на кшталт міста в місті з високими цінами на нерухомість, тому розглядати його недоцільно.

Решта районів – Франківський, Шевченківський, Залізничний, Личаківський – частково наближаються до центру, частково формують околиці. Відтак здані новобудови Львова оточують місто з усіх боків.

Плюси та мінуси кожного району з точки зору життя на його околиці

Тезово про особливості кожного району:

  • На території Залізничного розташовується залізниця, залізничні шляхи. Це розвиває інфраструктуру, але тут завжди багато людей, шумно, нерідко бувають затори.
  • Околиці Шевченківського найбільш ізольовані. Саме там можна знайти мікрорайон Левандівка і Голоско – віддалені куточки Львова. На околицях району інфраструктура залишається відносно або слабо розвиненою.
  • Околиці Франківського району привабливі: там затишно, є добре налагоджене транспортне сполучення з центром та іншими частинами Львова, а швидкий розвиток інфраструктури визначається ростом кількості населення.
  • Личаківський район виділяється якісною логістикою. Фактично увесь він будується навколо центральної однойменної вулиці. Затори бувають рідко, тут також затишно, а на околицях чиста природа: ліси, парки, ставки. І водночас згідно з планом розвитку Львова інфраструктура там розвивається дуже активно.

Якщо підсумувати, то саме останній у цьому списку район є найбільш вигідним для тих, хто шукає здану новобудову у Львові на його околицях. Хоча в плані переваг Франківський не менш цікавий, у Личаківського краще транспортне сполучення з іншими частинами міста.