Як купити недорого однокімнатну квартиру на Борщагівці: Київ або передмістя

27.08.2019

Якщо ви маєте у своєму розпорядженні невелику суму грошей, але хочете купити квартиру, напевно, ваш вибір буде підпадати під ряд критеріїв.

1. Віддалена частина Києва або передмістя. Рекомендуємо звернути увагу на Борщагівку – історичну місцевість столиці. Територіально вона частково знаходиться в самому Києві, а частково – у передмісті. То як купити недорого однокімнатну квартиру на Борщагівці? Київ здається привабливим варіантом для життя, але Софіївська і Петропавлівська Борщагівки, що знаходяться в передмісті столиці, нічим не гірше. Як мінімум, з тієї причини, що вони розташовані всього в декількох хвилинах навіть не їзди, а ходьби від столиці, але ціни на нерухомість там мінімум удвічі нижчі, ніж у самому Києві.

2. Житло в новобудові. Це кращий варіант, тому що квартири на вторинному ринку переважно коштують дорожче. За даними одного із сайтів, що спеціалізуються на нерухомості, середня вартість «столичного» квадратного метра на вторинному ринку дорівнює 34 854 грн/м2. Тоді як середня ціна в новобудові – 25 768 грн/м2. Причому покупку вигідно робити під час будівництва будинку з метою додаткової економії. Забудовники пропонують максимально вигідні умови на етапі «котловану», але чим ближче до здачі будинку, тим вищою буде вартість житла.

3. Невеликий метраж. Виходячи з цього параметра, швидше за все, вам підійде однокімнатна квартира. Але це не проблема. Сучасні планування допомагають розділити простір на зони без втрати цінних «метрів». Ще один варіант – поділити кухню, виділивши вітальню або зону відпочинку. Цьому сприяють величезні метражі сучасних кухонь, абсолютно несхожих на радянські тісні приміщення.

4. Розстрочка від забудовника. Додаткова опція, якою можна скористатися, якщо не виходить виплатити всю суму відразу. Девелопери з репутацією дуже часто пропонують подібні варіанти з розбивкою виплат рівними частинами на рік або два без переплат.

5. Надійний забудовник. Як кажуть, скупий платить двічі. Тому не звертайте уваги на занадто дешеві пропозиції, інакше ризикуєте втратити все. Знайти хорошого забудовника – це, безумовно, також цінна порада, що допомагає заощадити й купити недорого однокімнатну квартиру на Борщагівці або в іншому районі Києва.