Купити квартиру під Києвом: правильно приймаємо житло від забудовника

10.04.2020

Купівля квартири від забудовника під Києвом – тільки половина справи. Щоб не було нестерпно боляче за можливі «косяки» будівельників, потрібно відповідально поставитися до процедури прийому-передачі житла від забудовника до інвестора.

Як правильно прийняти квартиру без ремонту? Існують основні моменти, на які обов'язково потрібно звернути увагу. Але перед цим добряче огляньте саме приміщення. Згідно із законом ви можете займатися цим хоч весь день, тому поставтеся до процесу відповідально. Складіть список зауважень, які побачите. Запитуйте і уточнюйте все, що здається незрозумілим.

Отже, список маркерів, які потребують пильної уваги.

1. Документація. Перевірте технічний і кадастровий паспорт, техдокументацію і гарантійні талони на двері і лічильники, експлікацію, акт про введення будинку в експлуатаційну готовність.

2. Стіни, підлога. Якщо забудовник здає квартиру з чорновою обробкою, упевніться у відсутності вологих плям і тріщин.

3. Вхідні двері. Зверніть увагу на легкість закривання, справність вічка. Фіксація ущільнювачів гумок і ручок повинна бути надійною.

4. Вікна. На рамах і склопакетах повинні бути відсутні подряпини, сколи, інші механічні пошкодження. Також переконайтеся в робочому стані всіх механізмів.

5. Вентиляція. Вентиляційну тягу перевіряють при закритому вході і відкритій віконній стулці. Полум'я повинно відхилятися в напрямку до шахти вентиляції.

6. Водопостачання та каналізація. Порівняйте з зазначеними в паспортах серійними номерами лічильників і запишіть дані приладів. Переконайтеся в нормальному функціонуванні подачі води в приміщення.

Додамо, що відповідно до вимог вітчизняного законодавства забудовник зобов'язаний отримати дозвільну документацію на передачу об'єкта в експлуатацію, а також обов'язково повідомити інвесторів листом про готовність квартир до передачі.

Уважно читайте договір і вимагайте виправити всі помилки до його підписання. Пам'ятайте: купити квартиру під Києвом від забудовника потрібно з розумом. Але також ця якість не завадить при прийомі житла від девелопера, інакше доведеться потім самостійно розбиратися з проблемами, що вимагають море часу і грошей.