Утеплюємо квартиру перед зимою

29.09.2017

Літо пройшло досить стрімко і саме час подумати про холоди (зима, як відомо, вже близько). Важливо розуміти, що утеплення квартири перед зимою – це не обов'язково дорога справа із хмарами ремонтного пилу і непередбаченими витратами. Можна обійтися кількома простими лайфхаками, які зроблять будинок теплішим і затишнішим.

Перевірте щілини у вікнах

Це головна причина протягів і холоду в будинку. У нових квартирах забудовники зазвичай ставлять щільні склопакети, в яких є зимовий режим. Якщо у вас старі вікна, а нові купувати не на часі, подбайте про те, щоб вони не продували. У будь-якому великому будівельному магазині є спеціальні гелі для забивання щілин. Там можна купити також гумові ущільнювачі для вікон, які приклеюють до рами.


Додайте килимів!

Якщо вам здається, що килими - це такі речі, які вішали на стіну в СРСР і на яких намальовані дивні чудовиська, швидко міняйте свою думку. Килими - це круто, м'яко і тепло, а ще вони замінюють шуби персонажам «Ігор престолів».



Подивіться на свою батарею

Радіатор стоїть біля стіни і їй же віддає половину тепла. Іншими словами - ви грієте вулицю. Тому якщо думаєте, як утеплити квартиру зсередини, то поставте за батарею алюмінієвий відбивач. Його можна зробити самому з простої фольги.


Перевірте двері та кути

Там теж може бути купа щілин. Особливо це стосується кутових квартир і приміщень, які виходять на північну сторону. Як утеплити кімнату тоді? Рішення для дверей - та ж монтажна піна, що гелі та ущільнювачі. Стіни і кути можна покрити сучасними гобеленовими і вовняними панелями.


Залишилося щось ще

Для повного утеплення квартири в зимовий сезон, подбайте не лише про кімнати. Зверніть увагу на балкон, двері та вікна у під'їзді, їх теж можна утеплити поролоном і монтажною піною. Займе хвилин 10, натомість отримаєте повну прихильність сусідів. Якщо у вас в підвалі стоїть бойлер - оберніть його ковдрами і заощадите на підігріві води. А щоб не ховатися під тисячею ковдр вночі, покладіть в ліжко стару-добру гумову грілку з гарячою водою. Ви ж знаєте, що бабусі в таких речах завжди мали рацію.

Не мерзніть і даруйте тепло своїм близьким (наприклад, поділіться цією статтею).