Шукаємо житло за запитом: «купити квартиру львів новобудова з ремонтом»

10.10.2019

Зараз найшвидший спосіб отримати уявлення про ситуацію сформувалася на ринку нерухомості – пошукати цікаву інформацію в інтернеті. Уведіть запит на кшталт: «купити квартиру Львів новобудова з ремонтом» – і пошукова служба знайде низку цікавих оголошень. У цьому запиті є всі ключові елементи того, що хоче знайти більшість людей.

Якщо шукати житло за наданим запитом через інтернет, перші посилання будуть рекламними. Краще зосередитися на великих торговельних інтернет-майданчиках. Там представлені квартири від різних забудовників. Ще одна перевага великих сайтів оголошень – система фільтрації даних.

Що потрібно налаштувати на такому сайті:

  • Тип угоди. Тут все просто – купівля/продаж. На таких сайтах також можна знайти оренду, але це наразі нас не цікавить.
  • Тип об’єкта нерухомості. Шукаєте саме новобудови завдяки їхньому комфорту, сучасному дизайну, якості та стилю? Чудово. Укажіть це у відповідному фільтрі, аби сторінку не засмічували оголошення про квартири в житловому фонді дев’яностих років і більш ранні варіанти.
  • Подробиці. Район міста, поверховість, кількість кімнат, розмір житла у квадратних метрах.
  • Ціна. Вказується проміжок – мінімум/максимум.
  • Додаткові фільтри. Обираєте варіанти, які для вас є життєво необхідними, наприклад, тип опалення.

Якщо ввести у пошуковику «купити квартиру з ремонтом у новобудові Львова» й проаналізувати результати, можна зробити висновок: більшість житла на продаж знаходяться в Личаківському та Франківському районах. Трохи менше – у Залізничному й Шевченківському районах, а найменше – у Галицькому районі. Це передбачувано, адже центр міста забудовано історичними спорудами.

Серед пропозицій на великих майданчиках превалює комфорт-клас. Економ-пропозиції теж є, але їх менше. Мінімум пропозицій – VIP-житло, квартири бізнес-класу. Це досить коректно відображає реальні пропорції.Водночас велика частина оголошень (залежно від сайту, 40–70%) розміщуються не забудовником, а першими власниками.

Можна зробити висновок: щоб купити житло в новобудові з ремонтом від забудовника, слід шукати в інтернеті будівельні компанії, а не конкретні квартири.