Купівля житла у Львові. Рекомендації вибору.

22.05.2019

Львів є одним із головних центрів урбанізації країни та культурним і діловим центром західного її регіону. Нові мешканці міста задаються питанням, як в умовах ринку нерухомості, що постійно розвивається, знайти для себе найбільш вигідний та безпечний варіант. Забігаючи наперед, можна відразу дати одну рекомендацію: кращий вихід — купівля квартири у Львові в новобудові.

Небезпеки та можливості ринку нерухомості Львова

Головні неприємності, з якими може стикнутися людина, що вирішила придбати житло у старому фонді міста або у будинках середини ХХ століття:

  • Поганий стан комунікацій. Це може стосуватися як безпосередньо труб та електропроводки у самій квартирі, так і в будинку загалом.
  • Неможливість робити капітальний ремонт у квартирах, куплених в історичних будівлях, оскільки ті, цілком можуть знаходитися під охороною як пам’ятки архітектури.
  • Незручне планування у квартирах другої половини ХХ століття. Великі коридори, тісні темні кімнати, маленькі вбиральні.
  • Погане транспортне сполучення, якщо йде мова про віддалені райони, забудова яких відбувалася у другій половині ХХ століття.
  • Складність в плані опалення. Старі квартири у будинках позаминулого століття мають надто високі стелі (що також ускладнює ремонт), а будівлі другої половини минулого століття були спроектовані далеко не ідеально, тож ефективність систем обігріву там залишається невисокою.

Тобто у Львові можна купити квартиру за більш високою ціною, ніж в сусідніх обласних центрах, але отримати менший рівень комфорту і неприємності.

Вихід – купівля квартири у Львові в новобудові.

Окрім відсутності перелічених вище недоліків, купівля квартир у Львові в новобудовах має певні переваги. До них належить:

  • Зручне місцеположення. Деякі проекти знаходяться ближче до центру, деякі — далі, однак завжди порядний забудовник турбується про те, щоб у місці, де створюється нове житло, була розвинена інфраструктура: школи, дитячі садки, супермаркети, тренажерні зали, розважальні комплекси, парки тощо.
  • Сучасна інфраструктура самого житлового комплексу. Забудовники наразі не просто продають бетонні коробки, а забезпечують життя своїм проектам за допомогою додаткового сервісу. Це і паркінг, і дитячий майданчик коло будівлі, і озеленена зона.
  • Довготривале партнерство. Деякі забудовники пропонують послуги свого відділу ремонту, у під’їздах є камери відеоспостереження та охоронна система, працює рецепція з кваліфікованим менеджером.

Ціна на такі проекти може бути вищою, ніж на квартири в інших будинках, але завдяки всім переліченим перевагам інвестування у таку нерухомість, вона незабаром окупається.