Варіанти вигідної здачі квартири в оренду у Львові

10.11.2020

Здавати квартиру в оренду – популярний вид бізнесу в Україні. Зручність такого виду діяльності складно переоцінити: не потрібно турбуватися щодо постачальників товару або щодо партнерів з надання послуг. Необхідно обзавестися нерухомістю для здачі – і шукати клієнтів. Однак, через різницю ціни на житло і вартістю щомісячної оренди, інвестиція окупатиметься довго. Є способи зробити бізнес більш вигідним.

Львів – популярне туристичне місто. Подобова оренда актуальна серед власників нерухомості. Але карантин показав, що на туристичну сферу не можна покладати всі свої розрахунки і надії. У період епідемії навіть внутрішній туризм несе збитки, а число тих, хто прибуває з інших країн, мінімальне. Постійні ж жителі міста, які тут навчаються, працюють або просто переїхали з інших міст, орендують житло і платять під час карантину. Середня ціна місячної оплати квартири через карантин впала, але ті, хто здає свою нерухомість на тривалий термін, зберегли прибуток.

Здати можна будь-яку квартиру в такому місті, як Львів. Однак здати її в оренду вигідно – це завдання. Вигода вимірюється різницею між її вартістю і щомісячною орендою:

  • Трикімнатні квартири коштують дорожче, ніж двокімнатні, але в плані продажу різниця між ними більша, ніж в разі оренди. Здавати двокімнатну квартиру – значить отримати можливість «відбити» її вартість швидше, ніж якщо здавати трикімнатну. Двокімнатні квартири ліквідніші, тобто простіше знайти клієнта. Однокімнатні в цьому плані теж вигідні.
  • Новобудови привабливіші для довгострокової оренди, ніж старі будинки. Охочі зняти житло на рік і більше шукають комфорт, економію на комунальних платежах, зручність і безпеку – усе це є в якісних проєктах новобудов, де є огороджена територія, яка знаходиться під охороною, власна котельня, сучасні комунікації та продумане планування кімнат.
  • Для довгострокової оренди підійде житло в Шевченківському і Личаківському районах. Ближче до центру, ніж Сихів, але тихіше, ніж Галицький або Залізничний райони.

Підібравши квартиру для інвестування, знайдіть варіант, який стане надійним і вигідним джерелом пасивного доходу.