Перспективи районів Львова

16.11.2020

Львів – місто, число жителів якого наближається до мільйона. Адміністративно він ділиться на шість районів: Галицький, Залізничний, Шевченківський, Франківський, Личаківський та Сихівський. Перспективи у кожного свої. Розуміння цього важливо для заробітку на нерухомості.

У більшості міст центральна частина – елітна, розвинена. Це фактично гарантовано успішний варіант для інвестування в нерухомість. Львів – виняток. Галицький район, що займає центр, дійсно має високий рівень розвитку інфраструктури, особливий статус, і тут живий потік людей.

Нюанс. Львів – середньовічне місто з красивою архітектурою під охороною держави. Відповідно в центрі – історичні будівлі. А раритетні будинки можна знайти і в інших районах, далеко від центрального. Поруч новобудови – із їх вікон відкривається вид на історичні квартали. Відповідно, у Галицькому живуть ті, хто хоче оселитися в будинку старше 90-100 років. Непрактичні планування, старі комунікації, туристи – із цим доводиться миритися любителям старовини. Тому бажаючих жити в Галицькому районі небагато.

Цікаво, що можливості для розвитку інфраструктури й для зростання якості життя – різні речі. Й ось чому:

  • Залізничний – центром його життя є залізниця, тут присутній великий потік інвестицій і хороше транспортне сполучення. Однак шум і натовпи людей нівелюють ці переваги.
  • Франківський – антипод попередньому: тихий, віддалений від туристичних маршрутів. Але без особливих перспектив розвитку інфраструктури на тлі нарощування темпів інших адміністративних одиниць міста.
  • Сихівський – стрімко зростає в плані якості життя і комфорту завдяки сучасним умовам та інвестиціям в бізнес. Однак він віддалений, з дуже складним і довгим маршрутом в інші райони міста, а отже, майже ізольований.
  • Личаківський – з одного боку віддалений від туристів, з іншого – транспортне сполучення зручне, і можна дістатися до Галицького чи Сихівського районів без особливих проблем.
  • Шевченківський – найбільш перспективний у плані розвитку завдяки інвестуванню в малі підприємства. Близько до центру, але не шумно. Майбутній діловий центр міста.

Тому саме Личаківський та Шевченківський райони – лідери для інвестування в житло у Львові.