Чому жити в новобудові корисніше для здоров'я, ніж у старому будинку

07.12.2020

Турбота про здоров'я – ключове питання сучасності. І воно стосується всіх сторін життя. Через призму турботи про здоров'я слід вибирати і житло: придбана квартира стане місцем, де сім'я знаходитиметься значну частина часу – тож від якості квартири залежить самопочуття жителів. Зрозуміло, новобудови мають ряд переваг перед іншим житловим фондом Львова.

Власні захисні механізми організму повинні справлятися з хворобою різної природи та походження. Ліки просто допомагають справитися з інфекцією або запаленням через боротьбу з симптомами. Підтримка імунітету – запорука здоров'я сім'ї. І будинок, у якому ця сім'я проживає, грає в цьому завданні важливу роль.

Причини, чому для імунітету життя в новобудові краще:

  • Якісно зроблені новобудови краще житлового фонду 2000-х і більш ранніх будинків, тому що в сучасних будинках створюється природний мікроклімат приміщень. Усе завдяки підбору матеріалів та їх комбінуванню. Рівень вологості й температури в сучасних новобудовах підтримується на оптимальному рівні, що створює такий мікроклімат, у якому організму комфортно.
  • Використання вентильованого й мокрого фасаду в поєднанні з утеплювачами дозволяє створити всі умови для природної циркуляції повітря в сучасних житлових комплексах. А це означає свіже повітря й підтримку імунітету.
  • Не останню роль відіграє ефективна система опалення. З її допомогою вдається при помірному використанні ресурсів (а отже, й економії на паливі) опалювати квартиру взимку. У старих будинках Львова позаминулого століття та більш ранніх епох встановлено грубки та котли, які часто працюють не дуже ефективно, що спонукає багатьох економити на опаленні й мерзнути. Система опалення житлового фонду ХХ століття теж не відрізняється якістю, на відміну від відповідних систем у новобудовах.

Розташування будинку теж грає роль. Якщо новобудова знаходиться подалі від туристичних маршрутів, це не тільки дозволяє зменшити рівень шуму і стресу. Це наближає до природи. Промислові підприємства або скупчення транспортних засобів далеко. Відпочинок в оточенні дерев сприяє розслабленню і благотворно впливає на дихальну систему.